Den bedste pandelampe til løb er let og kraftig

Pandelygte (foto: eventyrsport.dk)

En pandelampe gør vinterløb langt lettere (foto: eventyrsport.dk)

Den bedste pandelampe til løb er let og kraftig

Når man løber med pandelampe er det typisk i sammenhænge, hvor man er meget afhængig af lyset for overhovedet at kunne navigere. Det stiller nogle helt andre krav til lampen, end til dem man bruger, når man blot er af sted med sin medspejdere, og skal have lidt lys, for at læse hen til næste kapitel i den bog man er nået til. Der skal ganske enkelt være noget mere kvalitet bag den pandelampe man bruger, hvis den er til orientering under løb.

En rigtig vigtig ting at notere sig, når man leder efter en pandelampe til løb, er hvor meget strøm der på det medfølgende batteri. Først og fremmest er det totalt og aldeles afskrevet med en pandelampe som bliver forsynet af almindelige forbruger-AA batterier, da de på ingen måde er hverken pålidelige nok eller kraftige nok til en hel nat hvor man skal løbe rundt i en skov. Derfor ser man også ofte at pandelamper til brug ved løb er udført således at lampen sidder foran på panden, og batteriet er monteret i stroppen bagerst i nakken. Det fordeler vægten jævnt.

Spredning af lyset er også en central del at have styr på når man løber i skoven. Det kan være, at den bedste pandelampe til brug ved løb har lidt flere indstillingsmuligheder hvad fokus angår, end dens konkurrenter. Med flere indstillingsmuligheder kan man få optimale lysforhold, både når man skal navigere i en skov mens man løber, samtidig med at man hurtigt kan omstille til en anden type lyskegle, som er mindre kraftig, men til gengæld god ved aflæsning af kort.

Den bedste pandelampe til løb har over 200 lumen

Ligesom det er inden for alle andre nicher, så er der naturligvis også nogle værdier man skal være helt skarp på, når man køber en ny pandelampe til løb. Her er det vigtigt at din pandelampe har mange lumen. Det betyder i praksis at du ikke kan være tjent med noget under 200, da det simpelthen er for lidt til at kunne navigere tilstrækkeligt hurtigt i skoven.

Find den bedste pandelampe til løb på www.eventyrsport.dk

Find mere super praktisk udstyr her:

En sportstaske kan bruges til motion og rejser

Du kan få Peak performance jakker til alt slags vejr

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *