En duffle bag er en klassisk taske med en sjov historie

En Fjällräven taske (foto eventyrsport.dk)

Anvend en god duffle taske (foto: eventyrsport.dk)

En duffle bag eller en duffle taske er en simple, men effektiv måde at transportere din oppakning på, lige meget hvad du skal, og hvor du skal hen.

Duffle bags er en cylinderformet taske, som kan være lavet i flere forskellige materialer. I dag kan man få duffle bags, som er vulkaniseret, og dermed vandtætte, hvis man skal ud at sejle, men for det meste er de lavet i kraftigt kanvasstof, ligesom de var oprindeligt.

Duffle bags kommer fra den belgiske by Duffel, hvorfra den også har fået sit navn. Men den er med tiden blevet mere kendt fra USA, hvor den i mange år har været hærens, flådens og flyvevåbnets foretrukne taske til sine tropper og personel.

Årsagen til dens popularitet i millitæret er, at den oprindelig var meget simpel konstrueret. Det var et cylinderformet rør, som var åbent i den ene ende. Rundt om enden var der en snøre, som man kunne stramme ind og på den måde lukke tasken. I siden af tasken sad der et bærehåndtag, så man kunne bære den enten i hånden eller over skulderen.

Duffle bags blev en del af subkulturen i USA

Tasken havde dengang kun et stort rum, så det gjaldt om at pakke fornuftigt, så det, som man skulle bruge oftest, også lå øverst i tasken.

I flåden var taskerne oftest hvide ligesom uniformerne. I hæren var de oftest mørkegrønne.

Mange har måske set dem fra amerikanske film, og den dag i dag bliver duffle bags stadig brugt i det amerikanske militær.

Efter anden verdenskrig begyndte en ny kultur at komme frem på den amerikanske vestkyst. Folk begyndte at surfe på de høje bølger i staten Californien, og eftersom mange havde aftjent deres værnepligt under krigen, var duffle bags en oplagt taske at bruge, når man skulle ud til stranden. Derfor blev duffle bags også hurtigt et synonym på surferkulturen.

Klik her og se mere om duffle bag

Find andre tasker her:

En sportstaske kan bruges til motion og rejser

En ordentlig Haglofs taske kan holde længe

Share
Tagged with:
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *